Een woordje van de oprichter van Shokran.nl

Welkom! Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor je bezoek aan onze webshop en je nieuwsgierigheid naar wat we te bieden hebben. Ik vertel je graag meer over onze webshop, vanaf de eerste stappen tot aan wat we nu precies doen.

Het avontuur begon in 2017. Ik was op zoek naar het perfecte cadeau en viel op hoe beperkt de keuzemogelijkheden waren. Alles leek op elkaar; dezelfde standaard producten in elke winkel en webshop. Het waren cadeaus waarvan je wist dat de ontvanger er waarschijnlijk blij mee zou zijn, maar het miste dat speciale ‘wow’ effect. Bovendien voelde het voor mij niet goed om iets te geven dat zo alledaags was, iets wat iedereen overal kon vinden. Het was kort daarna dat het idee van shokran.nl werd geboren. Het geven van een cadeau moet namelijk een plezierige ervaring zijn, zowel voor de gever als de ontvanger. Met shokran.nl wilden we de nadruk leggen op het gebaar zelf. En we wilden dat het hele proces van geven en ontvangen van een cadeau iets bijzonders was, een ervaring om te koesteren.

Het was tijd voor iets nieuws en verfrissends… Als geboren en getogen Rotterdammer zette ik in juni 2017 de eerste stappen met dit unieke concept. Ik ging naar de Kamer van Koophandel om het bedrijf officieel te registreren, en vanaf dat moment begon ons avontuur. Alhamdulillah, de eerste stappen waren gezet, maar er stond nog veel te gebeuren.

Natuurlijk moest er een webshop worden gecreëerd. Dit kostte enkele maanden, omdat ik de webshop helemaal volgens mijn eigen visie en stijl wilde opbouwen. Nadat de webshop was gelanceerd, kwamen onze allereerste producten tevoorschijn: cadeaupakketten met verschillende thema’s. Aangezien ik zelf een fervent boekenliefhebber ben, besloot ik naast de cadeaupakketten ook islamitische boeken in ons assortiment op te nemen. Voor mij zijn boeken het perfecte cadeau in elke situatie, en bovendien ontvangt de gever van het boek ook een beloning als de ontvanger ervan leest. Een win-winsituatie, als je het mij vraagt.

Naast een uitgebreid assortiment boeken vind je ook veel boek-gerelateerde cadeauartikelen op onze webshop die je perfect kunt combineren met een boek. Denk aan boekenleggers, boekstandaarden en nog veel meer. Natuurlijk mogen lekkernijen niet ontbreken bij een cadeau, daarom biedt onze webshop een ruime selectie van verschillende snacks aan, waaronder chips, chocolade en snoep van bekende A-merken. Shokran.nl heeft bovendien haar eigen snoeplijn.

Tot op heden heeft Shokran.nl al een aanzienlijk aantal eigen ontworpen producten op de markt gebracht, bestaande uit meer dan 100 verschillende items, zoals mokken, snoep, tote bags, boekenleggers, boeken, giftboxen, wenskaarten, sleutelhangers, autogeurtjes en meer. Alle producten zijn ontworpen met oog voor originaliteit, wat de basis vormt voor onze slogan: “The Original Giftshop.” Om het aanbod van eigen ontworpen producten verder te kunnen uitbreiden, hebben we Shokran.nl ® geregistreerd als officieel handelsmerk in het merkenregister. Sinds 14 augustus 2021 zijn Shokran.nl en onze producten officieel geregistreerd als handelsmerk, waardoor de webshop en producten beschermd zijn tegen eventuele kopieën en onrechtmatig gebruik.

Naast onze eigen producten hebben we bij Shokran.nl ook een uniek concept geïntroduceerd: je kunt je eigen giftbox of giftbag samenstellen via onze webshop! Jij beslist zelf welke items erin worden opgenomen, met de keuze uit meer dan 800 verschillende producten. Dit maakt het proces van het selecteren van een cadeau extra leuk en persoonlijk. Elke giftbox of giftbag wordt op een unieke manier samengesteld en vertelt een eigen origineel en persoonlijk verhaal. Dit geeft het schenken van een cadeau een bijzondere en plezierige dimensie, wat precies is waar onze webshop voor staat. Als ik terugkijk op de geweldige reacties en de geweldige klantenkring die Shokran.nl heeft opgebouwd, ben ik blij te zien dat ons oorspronkelijke doel is bereikt.

In de afgelopen jaren heb ik me steeds meer gericht op het verduurzamen van alle processen binnen onze webshop. De wereld wordt steeds bewuster van het milieu, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Als moslim is het voor mij van groot belang om milieubewust te handelen, omdat we een verantwoordelijkheid dragen voor onze omgeving. Daarom hebben we onze boekenleggers, wenskaarten en andere eigen producten milieuvriendelijk gemaakt. Bovendien streven we ernaar om ook producten van andere merken te selecteren op basis van hun milieuvriendelijkheid. Daarnaast proberen we het verzendproces zo duurzaam mogelijk te maken, onder andere door gebruik te maken van papieren tape en door onze klanten de optie te bieden om te kiezen voor gerecyclede verzenddozen. Deze dozen ontvangen we van leveranciers en zouden anders worden weggegooid, maar wij hebben ervoor gekozen om ze te bewaren en te gebruiken voor het inpakken en verzenden van jullie bestellingen. Op deze manier dragen we allemaal ons steentje bij aan het milieu.

Alles wat met Shokran.nl te maken heeft, doe ik met enorme passie en vreugde. Het ontwerpen van de webshop, de designs en producten, de service naar onze gewaardeerde klanten, eigenlijk alles wat met de webshop te maken heeft. Ik ben dankbaar dat we tot waar we nu zijn gekomen zijn, en daar ben ik Allah enorm dankbaar voor, Alhamdulillah. Ik heb nog tal van plannen voor de toekomst van Shokran.nl en kijk vol enthousiasme uit naar wat er nog gaat komen, in sha Allah.

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat meer informatie heb kunnen verschaffen over Shokran.nl ®️

Als je graag wat extra ‘achter de schermen’ wilt zien bij Shokran.nl, raad ik je aan om ons te volgen via social media. Hieronder vind je de links naar al onze sociale kanalen: