Leer shokran.nl beter kennen!

Het begon in 2017. Ik was op zoek naar een cadeautje en het viel mij op dat de keuze zeer beperkt was. Alle opties leken zo erg op elkaar, de winkeltjes en webshops hadden dezelfde standaard producten. Een cadeau waarvan je weet dat de ontvanger er wel blij mee gaat zijn, maar niet speciaal is. Daarnaast voelde het voor mezelf ook niet fijn aan om iets te geven wat standaard was, iets wat hij/zij ook gewoon bij elke winkel kan vinden. Kort daarna ontstond het idee van shokran.nl

Het schenken van een cadeau zou namelijk leuk moeten zijn voor zowel de schenker als de ontvanger van het cadeau. Het gebaar van het denken aan een ander en hun een cadeau schenken. Zo zie je dat een kleine tekening van een klein kind aan hun vader/moeder al de nodige tranen teweeg kunnen brengen. Met shokran.nl wilde ik de focus dus leggen op het “gebaar” en het proces van schenken/ontvangen van een cadeau, specialer maken. Het moest gewoon anders. Het werd tijd voor wat nieuws en fris…

Als geboren en getogen Rotterdammer stapte ik juni 2017 met dit hele concept naar de KvK op de Blaak om het bedrijf te registreren en de eerste stappen te zetten. Al hamdulilaah, toen dat eenmaal gedaan was, moest er natuurlijk een webshop opgezet worden. Dit heeft een aantal maanden geduurd gezien ik de webshop zelf wilde opzetten en bouwen naar mijn eigen idee en style. Na het opzetten van genoemde webshop kwamen de eerste producten naar buiten, dit waren allereerst verschillende cadeaupakketten met verschillende thema’s.

Aangezien ik zelf een boekenwurm ben, besloot ik naast de cadeaupakketten ook islamitische boeken in het assortiment te nemen. Boeken zijn in mijn ogen het perfecte cadeau in alle situaties en daarnaast krijgt de schenker van het boek ook nog eens een beloning als de ontvanger eruit leest. Win-win.

Naast het ruime assortiment van boeken, zul je ook veel boek gerelateerde cadeautjes vinden op de webshop wat je samen met een boek kan schenken. Denk aan boekenleggers, boekstandaarden en nog veel meer.

Snacks kunnen natuurlijk niet missen bij een cadeautje. Daarom heeft de webshop ook een ruim assortiment aan verschillende soorten snacks. We bieden chips, chocolade en snoep aan van verschillende soorten A-merken. Shokran.nl heeft zelfs een eigen snoeplijn.

Tot op heden heeft shokran.nl al aardig wat eigen ontworpen producten op de markt gebracht. Dit zijn inmiddels al meer dan 70 verschillende soorten items. Mokken, Snoep, Tote Bags, Boekenleggers, Boeken, Giftboxen, Wenskaarten, Sleutelhangers, Autogeurtjes en nog veel meer. Alle producten zijn ontworpen met het oog op originaliteit. Hierop ontstond ook het slogan van shokran.nl: “The Original Giftshop.

Aangezien ik het aanbod van eigen ontworpen producten steeds verder wil uitbreiden, besloot ik Shokran.nl ® te registreren als officieel merk in een merkenregister. Sinds 14 augustus 2021 staan Shokran.nl en de producten geregistreerd onder een officieel handelsmerk. Hiermee worden de webshop en de producten beschermd tegen eventuele copycats en/of onrechtmatig gebruik hiervan.

Naast de eigen producten, heeft shokran.nl ook een eigen origineel concept uitgebracht. Je kan via de webshop namelijk je eigen giftbox samenstellen! Jij mag zelf bepalen waar ze mee worden gevuld met een ruime keuze uit meer 800 soorten producten. Hiermee wordt de ervaring van het uitkiezen van een cadeau extra leuk omdat je de giftbox geheel naar eigen style kunt opvullen hoe jij wilt. Elke giftbox die is dus uniek opgevuld en heeft een eigen originele en een persoonlijke verhaal. Dit maakt de ervaring van het schenken van een cadeau heel speciaal en leuk, wat ook de hele bedoeling was achter de webshop. Ik ben daarom ook blij dat dit doel is bereikt. Zeker als ik kijk naar de geweldige reacties en onwijs leuke klantenkring die shokran.nl heeft opgebouwd de afgelopen jaren.

In de afgelopen jaren ben ik mij ook steeds meer en meer gaan focussen op het “groen” maken van alle processen binnen de webshop. De wereld is steeds milieubewuster bezig maar we hebben zeker nog een lange weg te gaan met zijn allen. Als moslim is het voor mij belangrijk om zo milieuvriendelijk te werk gaan gezien wij een verantwoordelijkheid dragen voor de omgeving om ons heen waar wij op mogen leven. Onze boekenleggers, onze wenskaarten en meer van onze eigen producten zijn daarom dan ook milieuvriendelijk gemaakt en daarnaast proberen we producten van andere merken ook selectief te kiezen op basis van dit milieuvriendelijk aspect.

Daarbovenop proberen wij het verzendproces ook zo groen mogelijk te doen. Wij hebben daarom ook bewust gekozen voor milieuvriendelijk papieren tape en daarbij is het voor jullie als klant ook mogelijk om hierin een stukje bij te dragen. Bij het afrekenen kunnen jullie namelijk kiezen voor een “gerecyclede verzenddoos”. Dit zijn verpakkingsdozen die wij binnenkrijgen van leveranciers. Deze zijn dan ook vaak bedrukt etc. Normaal gaan die de papierbak in, maar wij hebben er voor gekozen om deze te bewaren en te gebruiken voor het inpakken en verzenden van jullie bestellingen. Zo hebben jij en ik iets kleins bijgedragen aan het milieu.

Alles wat met shokran.nl te maken heeft, doe ik met enorme passie en plezier. Het ontwerpen van de webshop, van de designs en producten, de service naar de klanten toe en eigenlijk alles wat met de webshop te maken heeft.

Ik ben blij dat we zo ver zijn gekomen en daar ben ik Allaah enorm dankbaar voor, al hamdulilaah. Ik heb nog veel plannen met shokran.nl voor in de toekomst en kijk er met alle plezier naar uit, in shaa Allaah.

Ik hoop jullie dat ik jullie hiermee wat meer info over Shokran.nl ®️ heb kunnen geven. Ik raad je aan om shokran.nl via social media in de gaten te houden, ik deel daar wat vaker behind the scenes. Hieronder staan alle links naar onze socials: